(+34) 938 834 128
Visita el CTR, el dipòsit controlat i la planta de triatge i aprèn amb els nostres programes escolars
Visites guiades a les instal·lacions i activitats didàctiques
Visites escolars i programes educatius a l’abocador o dipòsit controlat d’Orís i a la planta de triatge de multiprodcute d’Osona
Crèdits
La idea original i el contingut pedagògic d’aquest WebQuest han estat elaborats per viladraueducacio.com, i el disseny, per badabadoc, per fer de material de suport a les visites a la planta de triatge del Consorci per a la gestió de residus urbans d’Osona.

Aquest recurs didàctic ha estat finançat per Ecoembes (Ecoembalajes España, SA).

Està dirigida als alumnes d’educació secundària de la comarca d’Osona.

Aquesta plantilla es basa en l’adaptació i traducció a l’espanyol feta per Isabel Pérez Torres , basada  en la plantilla original descarregada de laWebQuest Page , amb el permís de Bernie Dodge .

Correcció: Siscu Ruiz i Rocio Villegas
Els recursos, els productes i el seu cicle de vida

La comissió que heu d’organitzar en grups de cinc experts, ha d’investigar com es gestionen els residus, quin és el triatge que se’n fa a les llars, a les empreses, etc,.. i trobar possibles solucions de les conseqüències negatives de no fer una bona tria dels nostres residus en origen per a la salut de les persones i per al medi ambient .

Per començar heu de fer una recerca d’informació per esbrinar:

  • 1 ) Quins efectes provoquen aquestes bosses de residus als abocadors, a l’aire, a l’aigua i al medi en general?
  • 2 ) Quins efectes provoca aquesta contaminació sobre la salut humana?
  • 3 ) Quins són els motius que provoquen aquesta contaminació?
  • 4 )  Per què s’han de reciclar els residus?
  • 5 ) Com es pot reduir la quantitat de residus que produïm?

Un cop acabada la investigació, els experts hauran de presentar a la població els resultats obtinguts per mitjà d’un tríptic informatiu que es distribuirà per la comarca; per això, cal que sigui entenedor, fàcil de llegir, impactant i positiu. A més, ha d’incloure informació, imatges, dades d’interès i bones pràctiques per evitar la despesa energètica, el malbaratament de recursos i el perill per al medi i la salut pública que pot ocasionar.